Breaking
Loading...
Home » » Tatkala Mat Jo a.k.a Bos Kucing

Tatkala Mat Jo a.k.a Bos Kucing

Bos Kucing,
cam gempak je Mat Jo nie,
ahaks,
bos kucing mengikut perterjemahan Kamus Mat Jo,
bos kepada kucing,
bukan bos mafia ka samseng ka dan seangkatannya,





Mat Jo ade 9 ekor kucing,
sikit je, ahaks
disebabkan itu,
Mat Jo dengan selambanye mengelarkan diri sebagai Bos Kucing,
he

Mat Jo memang suka ngan kucing nie,
aktiviti harian Mat Jo time kat umah,
cari gaduh ngan kucing,
tak sah satu hari tanpa luka kena cakar,
ahaks

bukan ape,
asyik tido je kucing Mat Jo,
ape lagi,
Opss Kacau Kucing Sampai Marah,


beruntung la kucing dapat tuan camni, ahaks
disebabkan Mat Jo suka kacau diorang,
diorang pun suka kacau Mat Jo,
mesra kan kitorang, ahaks

benda yang paling diorang suka kacau laptop Mat Jo,
ade ke Mat Jo duk sedap2 men laptop,
dengan langkah bergaya nye,
sekor2 lalu atas keyboard laptop Mat Jo,
sambil wat muka selamba badak kucing,

Ape lagi,
dengan status bos kucing,
bermaruah tu,
Mat Jo pegang sekor2,
sambil pandang dorang,
kucing Mat Jo pun mengiow,
"not my fault"
"i don't know"(wuyoo, kucing Mat Jo speaking woo)
dah la wat muka simpati je





susahnya jadi seorang yang penyayang nie, ahaks
Mat Jo pun letak balik dorang,
lepas tu suruh men jauh2,
1 minit je,
dorang datang balik kacau Mat Jo,

paling tak leh bela yang nie,
pantang tinggal laptop jap


ingat katil ke ape,
ish3,
kucing sape la nie,

walaupun senakal mana pun kucing Mat Jo, Mat Jo sayang dorang, ahaks (ayat jiwang tu)
sebab ape, kalau dah kucing nakal, bos punya nakal tak yah cakap la, ahaks

(p/s tunggu 2 ekor lagi, lepas tu letak jawatan bos kucing, jadi coach bola sepak pula, kategori kucing, ahaks)


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

21 comments:

  1. @Nur
    bangga jap jadi bos kucing, ahaks

    ReplyDelete
  2. hehe~ upload la gambar kucing2 tu :D

    ReplyDelete
  3. @Nur
    nanti Mat Jo upload time balik umah,
    jangan terkejut pula,
    kucing Mat Jo semua kaki gengster, ahaks

    ReplyDelete
  4. hehehe , same la dgn CP , 9 ekor atau lebih , hahaha ... memang nakal !! nanti nak upload jgk la , nak tnjuk kt mat jo , hehehe ~

    ReplyDelete
  5. @cweet
    cukup kan 11 ekor, nanti kita lawan bola kategori kucing, ahaks

    ReplyDelete
  6. amboii manjenye dorang dengan mat jo, hehe..

    ReplyDelete
  7. @siti
    biase la tu,
    nak bodek Mat Jo bagi makanan lebih ckit, ahaks

    ReplyDelete
  8. kat rumah puteri ada 11 ekor kucing...leh wat team bola sepak kucing...hehe

    ReplyDelete
  9. @Puteri
    oh tidak, Mat Jo kalah ngan puteri dari segi bilangan kucing, ahaks

    ReplyDelete
  10. amboi byknye kucing ! haha kucing shiyda pn suka duduk kat laptop . nyampahhh . . :P

    ReplyDelete
  11. @shiyda
    tak elok nyampah kat kucing tu, nanti die touching2 ngan shiyda pula, ahaks

    ReplyDelete
  12. sesame street! hehehe! ekin fobia kucing tp sbnrnye suke! hukhuk

    ReplyDelete
  13. @eikyn
    "fobia tapi suka" sangat puitis ayat tu sampai Mat Jo tak leh nak tafsir, ahaks

    ReplyDelete
  14. hahaha , konpom la kucing CP kalah , dorang terer maen ragbi jerr , hehehe !!

    ReplyDelete
  15. @cweet
    ganas tu kucing cweet, men ragbi, ahaks

    ReplyDelete
  16. hahaha , okei la dari terer maen fb , hahaha !! *ah! mengarut2!!*

    hehehe , maafkan saya , saya memang suke mengarut , hahaha !!

    ReplyDelete
  17. @cweet
    kalau terer men facebook, bukan je kucing kalah, Mat Jo pun kalah, ahaks

    ReplyDelete
  18. @cik nysa
    boleh jadi geng2 mat jo la nie, ahaks

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Matjo - All Rights Reserved | Copyright © 2017 Matjo | Template Edit By Matjo