Breaking
Loading...
Home » » Harapan

Harapan

Harapan
kenapa mat jo nak cakap pasal harapan


sedar tak sedar
dah berapa banyak harapan yang telah kita buat
dah berapa banyak harapan kita dah tercapai

setiap orang mempunyai harapan tersendiri
sama juga dengan mat jo
serius mat jo cakap
mat jo mempunyai banyak harapan
tapi sedikit sahaja mat jo berjaya capai

ada harapan yang mudah kita capai
ada juga harapan memerlukan kita tempuh jalan yang berliku

mat jo rasa mat jo boleh buat list kalau bab harapan mat jo
ahaks
jadi, dari sehari ke sehari
mat jo cuba capai semua harapan tu

harapan mat jo sekarang
berharap dapat capai semua harapan mat jo
ahaks

apa harapan korang
sementara korang fikir harapan korang
mat jo bagi sesuatu yang boleh membangkitkan korang berfikir
fikir sambil dengan lagu nie


p/s, maaf la, entry yang bosan nie, dah la setahun sekali je entry baru, ahaks


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

25 comments:

  1. apa harapan yang dimaksudkan itu adalah matlamat? cita-cita? keinginan? angan-angan? impian?... mungkin kesemuanya... walau apa pun yang kita rancang.. Allah sebaik2 perangcang... dan jangan pernah merasa hampa jika kita tidak dapat memiliki sesuatu kerana Allah sebaik2 penentu.. jika kita yakin ini.. mengapa perlu kita berduka?

    Kongsi Apa Saja

    ReplyDelete
  2. Kalau dipikirkan, ada macam2 harapan ngan impian kat hidup ni, antara yang dah tercapai, belum tercapai, dan takkan tercapai. Tapi, kalau takda semua tuh, kita akan jadik kosong tak berwawasan. Kan? Takda kemajuan diri. Mat Jo...sudah dah...saya takda idea untuk entry baru ni, matjo dah tulis dah

    ReplyDelete
  3. Harapan jangka masa pendek ialah nak grad dengan sijil ANC..kuikuikui..:p

    ReplyDelete
  4. sentiasa mengimpikan harapan yang elok2 utk masa depan..~

    harapan yang tak pernah pudar..~

    ReplyDelete
  5. @kongsi
    betul tu, mungkin ada hikmat mengapa ada harapan kita belum tercapai lagi, hanya DIA je yang mengetahui

    ReplyDelete
  6. @crack
    harapan sebagai pemacu kehidupan, memang tidak dinafikan, sebab harapan la, kita ada matlamat dalam kehidupan seharian, ahaks, sebab dengar lagu harapan, tu yang ada idea ckit

    ReplyDelete
  7. @Nina
    sijil ANC, sijil ape tu ???

    ReplyDelete
  8. @buatbest
    harapan yang elok harus diusahakan supaya tercapai, harapan yang kurang elok, elok la dijauhi

    ReplyDelete
  9. Mat jo punya ayat ble tahan jugak, ni dengan awek mesti romentik ni. ^_^

    ReplyDelete
  10. kalo harapan anna nak list kat sini memang x cukup mat jo.. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  11. harapan puteri adalah untuk mencapai semua harapan yang puteri harapkan..hehe

    ReplyDelete
  12. harapan CP supaya mat jo kerap2 lagik hupdate :P

    ReplyDelete
  13. @crack
    mat jo romantik, macam mustahil je, ahaks

    ReplyDelete
  14. @anna
    banyak harapan la nie, xpe, usaha pelan2, insyallah, satu hari semua harapan(yang elok je, ahaks) akan tercapai

    ReplyDelete
  15. @puteri
    macam same je ngan harapan mat jo, ahaks

    ReplyDelete
  16. @CP
    harapan update, nanti mat jo usahakan, ahaks

    ReplyDelete
  17. hehehe , getar tak lutut dgr harapan tuh ?? hahaha !

    ReplyDelete
  18. @CP
    lum tahap getar lutut lagi, tahap wat2 x dengar je, ahaks

    ReplyDelete
  19. harap harapan menjadi nyata....huhuhu

    ReplyDelete
  20. urmm , harapan shiyda pn byk lagi tak tercapai , harap2 2013 ni bawa tuah , ceyyyy ! haha :P

    ReplyDelete
  21. semoga matjo kawen cepat2..hehe

    ReplyDelete
  22. hahaha , macam takde kesan je harapan CP tuh :P

    ReplyDelete
  23. @Shiyda
    semoga harapan shiyda tercapai, he

    ReplyDelete
  24. @Anonymous
    Harapan semua orang tu, ahaks

    ReplyDelete
  25. @CP
    dah nak sampai dah harapan tu, cuma lum update lagi kat blog, ahaks

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Matjo - All Rights Reserved | Copyright © 2017 Matjo | Template Edit By Matjo