Breaking
Loading...
Home » » Hantu Sayur

Hantu Sayur

Macam dah lama Mat Jo tak blogger (padahal 2 hari je)
sibuk cikit dua tiga hari  nie,
ade komitmen len ( Mat Jo malas sebenarnya, ahaks)
jadi malam nie ade mase cikit,
jadi Mat Jo nak  mengarut cikit, ahaks

Hari nie Mat Jo nak cerita pasal sayur,
kalau kecik2 dulu dengar je perkataan sayur,
lari pahtu menyorok, ahaks
time makan pula,
mak cakap ambil sayur tu, makan,
dengan selamba je,
Mat Jo amik ayam je, ahaks





bukan Mat Jo tak makan sayur,
makan gak cam karot, kubis bunga,
sayur juga tu, ahaks

Setelah meningkat dewasa, ahaks
Mat Jo pun tak tau bila Mat Jo mula makan sayur,
bukan cikit,
tapi tahap hantu sayur, ahaks
nak kata kena bomoh makan sayur,
tak tahu pula,

Ada satu masa tu,
Tapau (bungkus) makanan kat cafe,
Mat Jo amik la,
mula2 amik nasi,
dan seterusnya, ahaks
pahtu member Mat Jo tegur,
"wei, sejak bile ko jadi budak vegie nie"
Mat Jo dengan peramahnya,
"wahai kawanku, cuba ko lihat betul2, bukan ke ade ayam sebalik gunung sayur tu"
(p/s bukan Mat Jo sorok ayam nak dapat harga murah ye, jangan salah paham ye, ambil sayur banyak sangat, ahaks)

Sekarang nie pun,
memang kalau makan,
tak sah tak ada sayur, hu




haaa,
apa pula dengan brokoli nie,
sebenarnya Mat Jo teringin nak sayur nie,
tak penah makan lagi,
jadi ape lagi,
pergi jusco jap tadi,


Tapi malangnya,
rezeki untuk Mat Jo makan brokoli tak ade,
jadi daripada niat nak beli brokoli, beli pisang pula,

Jadi sesape yang pandai masak brokoli,
kongsi dengan Mat Jo cara nak brokoli,
lagi ringkas lagi bagus,
mana tau,
esok lusa Mat Jo mencuba nasib mencari brokoli lagi, ahaks
panjang pula berceloteh hari nie, ahaks

(p/s disebabkan Mat Jo menghilangkan diri seketika, sekarang ada masa, nak pergi kacau blog pula, tunggu kedatangan Mat Jo kat blog anda, ahaks)

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

22 comments:

  1. brokoli masak tiram pon sedap! tapi kasi campur dengan sayur2 lain.fuhh~ pasti mau lagi. hehe~

    ReplyDelete
  2. @Nur
    Mat Jo macam nak rebus je, pahtu makan camtu je, ahaks

    ReplyDelete
  3. err . tak suka brokoli ! haha :P sayur laen best , brokoli taknak . :/

    ReplyDelete
  4. Ehem..Nina ada resipi nak masak brokoli,.,tapi belanja ais krim dulu..boleh?

    ReplyDelete
  5. @shiyda
    ye ke brokoli je tak suka, sayur lain pun tak suka, ahaks

    ReplyDelete
  6. @Nina
    adui, belanja ais krim pula, nanti Mat Jo pos, ahaks

    ReplyDelete
  7. pehlis la jangan makan sayur ! ngeee ida xmakan sume jenis sayur exc carrot and kubis bunga.pait la,hehe

    ReplyDelete
  8. @eenie
    kiranya level ida nie sama level dengan Mat Jo zaman kecik2, makan karot ngan kubis bunga, ahaks

    ReplyDelete
  9. mat jo tanya resepi tapi rebus jgk akhirnya , hahaha ~ mat jo , kalaw masak dgn ikan bilis pown sodap taw ...

    ReplyDelete
  10. @cweet
    sebab Mat Jo taraf Master chef, jadi rebus pun jadi la,ahaks

    ReplyDelete
  11. puteri ni memang hantu sayur...hehe

    ReplyDelete
  12. @puteri
    ahaks, boleh jadi geng Mat Jo

    ReplyDelete
  13. hahaha , wah , bole la masuk bertanding nanti , hehehe !!

    ReplyDelete
  14. @cweet
    pertandingan kategore makan sayur, ahaks

    ReplyDelete
  15. hahaha , kalaw macam tuh CP nak bertanding jgk larr , hahahaha !!

    ReplyDelete
  16. @cweet
    boleh2, yuran penyertaan percuma, tapi sayur bawa sendiri, ahaks

    ReplyDelete
  17. hahaha , larh , mat jo larh sediakan , hehehehe !!

    ReplyDelete
  18. @cweet
    nanti bagi sayur layu, kate sabotaj pulak, ahaks

    ReplyDelete
  19. kalau dah masak, jgn lupa hntar kat anna jugak ok... =)

    ReplyDelete
  20. brokoli kalau makan masak tomyam sedap laah. brokoli putih. try lah :D

    ReplyDelete
  21. @cik nysa
    brokoli putih?? kubis bunga ek

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Matjo - All Rights Reserved | Copyright © 2017 Matjo | Template Edit By Matjo